flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд схвалив законопроект, яким пропонується встановити кримінальну відповідальність за опір та втручання у діяльність держінспектора з охорони навколишнього середовища та працівника служби державної охорони природно-заповідного фонду

21 грудня 2020, 12:24

Проектом вносяться зміни до ст.ст. 342, 343 Кримінального кодексу України в частині назв статей та змін щодо встановлення відповідальності за вчинення такого правопорушення.

Зокрема, за вчинення опору держінспектору з охорони навколишнього природного середовища або працівнику служби державної охорони природно-заповідного фонду передбачається відповідальність у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 н.м.д.г. або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

За втручання у діяльність держінспектора з охорони навколишнього природного середовища або працівника служби державної охорони природно-заповідного фонду – штраф до 100 н.м.д.г. або виправні роботи на строк до 1 року, або арешт на строк до 3 місяців.