flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано голову комітету НААУ з питань захисту прав осіб з інвалідністю

13 листопада 2023, 15:49

До складу Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС обрано голову комітету НААУ з питань захисту прав осіб з інвалідністю, голову Правозахисної спілки інвалідів Олександра Вознюка

Рішення ухвалене за підсумками голосування під час нещодавньої Асамблеї УС ПГС.

Платформа громадянського суспільства Україна – ЄС створена відповідно до ст.ст. 469-470 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вона є органом, який складається з представників громадянського суспільства України з однієї сторони і членів Європейського економічного і соціального комітету - з іншої.

Платформа є одним із чотирьох органів Асоціації поряд із Радою асоціації, Комітетом асоціації та Парламентським комітетом асоціації. Перші представляють уряд та парламент.

ПГС створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

ПГС може надавати рекомендації Раді асоціації. Комітет асоціації та Парламентський комітет асоціації повинні здійснювати регулярні контакти з представниками Платформи громадянського суспільства з метою отримання їхньої думки щодо досягнення цілей Угоди.

УС ПГС складається з 15 членів – представників різних секторів громадянського суспільства - громадських об’єднань, профспілок та організацій роботодавців.