flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Золотоніського міськрайонного суду взяв участь у семінарі за участі суддів Верховного Суду України

20 листопада 2023, 12:18

7 листопада 2023 року в Черкаському апеляційному суді відбувся семінар для суддів цивільної палати апеляційного та місцевих судів за участі суддів Верховного Суду України.

Розпочав роботу та виступив з вітальним словом голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко, який подякував збройним силам України за можливість повертатися до  нормального судового життя та можливість живого спілкування для обміну досвідом. Зазначив, що основною темою заходу є розгляд проблемних питань правозастосування  в цивільних справах, а також  про отримання учасниками заходу відповідей на поставлені питання.

Спікерами заходу були -  суддя третьої судової палати КЦСВС Ірина Фаловська, секретар третьої судової палати КЦСВС Алла Олійник та суддя Верховного суду у відставці Валентина Щепоткіна.

Від Золотоніського міськрайонного суду участь у семінарі прийняв суддя  Степченко Михайло Юрійович.

Під час зустрічі судді місцевих судів Черкащини заслухали корисну та актуальну інформацію з практики Верховного Суду з питань цивільного судочинства та обговорили  проблемні питання, що виникають під час  застосування норм матеріального та цивільно-процесуального права у цивільному процесі.

Обмін досвідом між суддями Верховного Суду, першої та апеляційної інстанцій –  став  важливою практикою для застосування в роботі  суддями місцевих судів  практики Верховного Суду з питань цивільного судочинства.