flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд постановив ще один вирок щодо особи, яка поширювала в Інтернет-мережі матеріали, у яких містилося виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України

08 березня 2024, 09:03

07 березня 2024 року Золотоніським міськрайонним судом  постановлено ще один вирок стосовно громадянки Х., 1960 року народження, мешканки с.Гельмязів  Золотоніського району, яка у соціальній Інтернет-мережі «Одноклассники», на своїй персональній сторінці, поширював    публікації,    які містять  символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році та публікації, які містять виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань рф, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих рф.

Судом затверджено угоду від 23.02.2024 року про визнання винуватості, укладену між прокурором Золотоніської окружної прокуратури та обвинуваченою. 

Вироком  суду  громадянку Х.  визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 436-1, частиною  2 статті 436-2 КК України та призначено їй покарання,  за сукупністю кримінальних правопорушень,   у вигляді двох років позбавлення волі, без конфіскації майна.

На підставі ч.2 ст. 75 КК України засуджену звільнено від відбування покарання з випробуванням  та встановлено іспитовий термін на  один рік та відповідно до ст. 76  КК України  - покладено обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Засудженій також роз'яснено,  що умисне невиконання нею угоди є підставою для притягнення її до відповідальності, встановленої законом.